Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 

Вашите въпроси

Искам вас да питам какви са тези своеволия в градина Радост. В частта, която наричат Бараката сложиха точно до вратата 2 шкафа за обувките и на двете групи, които се намират в тази сграда. Това е с цел да се събуват още на входа и да не се цапат коридорите, защото лелите не можели да смогнат да чистят. Не може да си представите за каква гъчканица става въпрос сутрин, като си оставяме децата. Не стига това, ами като излизат децата вън да играят ги карат да се събуват на стълбите извън сградата да се изчистят от пясъка, пак за да не натоварват лелите с чистене вътре. Знаете ли за каква мръсотия става въпрос по чорапите и от тях в обувките и пантофките после??? 2 жени, лели ги мързи да замитат 2 пъти на ден, а ние близо 45 родителя може да търпим последствията от мързела им изразен в мръсотиите по дрехите и обувките на децата. Като не им се работи да ги сменят с по-млади и по-трудолюбиви. Като вече не се налага да чистят, каква изобщо им е работата - да сипват храна по купичките ли??? И само това?! Уоу
Деси Манолова, 09.04.2014


Уважаема г-жо Манолова,
Не е редно децата да влизат с обувки в стаята на групата - това е изискване на РЗИ Пловдив. Така ,че не виждам нищо нередно, че сутрин децата се събуват в коридора, слагат пантофите, оставят обувките в новите шкафове и тогава влизат в стаите.
Децата не се събуват на стълбите извън сградата.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


Защо в училището в Златовръх възпитателите и учителите с турски произход говорят на учениците на турски?кой е официалния език в България?Кой допуска тези учители там да си говорят на майчиния език?
Стефан Стефанов, 11.03.2014


Уважаеми г-н Стефанов,
Разговарях с директора на ОУ "Кл.Охридски" с. Златовръх. При него сигнали за такъв проблем не са постъпвали, но ще проведе разговор с учителите по темата.
Редно е, когато има проблеми, те да се поставят за решение на директора на съответното учебно или възпитателно заведение и ако не бъдат предприети мерки, тогава да се търси съдействието на Общинта.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


Възмутена съм от решението да се отстрани от пост директорът на детска градина"Слънце"
Още повече сливането на Вапцаров и Слънце.Какъв контрол си мислите,че ще има в градината,като директорката притичва ,между двете градини.Гениална идея,ще видите как за кратко време "Слънце" ще опустее,защото ние всички майки ще преместим децата си в други градини.Професионалист като Лидия Захариева няма да намерите никъде,но интересите явно са над всичко.
Гошева, 20.03.2014


Уважаема г-жо Гешева,
Директорката на ЦДГ "Слънце" сама подаде оставка.
В община Асеновград имаме опит с детски градини-филиали. Всички детски градини в селата, с изключени на тази в с. Тополово са филиали. Новата детска градина в кв. Запад също се управлява от общо ръководство със старото ОДЗ "Зорница".
Мисля, че обединението на двете детски градини е за доброто на децата.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


Здравейте.Искам да попитам дали можете да вземете мерки за отношението на г-на по изобразително изкуство в ОУ Христо Ботев.Децата ни са постоянно обиждани , унижавани и удряни.Не е ли редно да им се пише забележка в бележника.
Иванова, 06.03.2014


Уважаема г-жо Иванова,
Проведен е разговор с директора на ОУ "Христо Ботев". Никога до този момент при нея не са постъпвали оплаквания на родители по отношение на преподавателя по изобразително изкуство. Напротив, децата чакат с нетърпение и работят с удоволствие в тези часове.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


Защо децата в детска градина СЛЪНЦЕ се хранят по-късно,откакто кухнята е затворена.Печките заради които е затворена са проблемни от години,а не от сега.Ако на администрацията на общината й отърва нека да провери колко ремонти са правени на печките и колко пъти тези печки са проверявани и е писано,че са изрядни.Каква е причината за затварянето на кухнята?
Е.П., 01.04.2014


Уважаеми/а Е.П.,
Графикът за хранене на децата в ЦДГ "Слънце" е коригиран и сега храненето е в регламентираните за това часове.
Кухнята на детската градина е затворена поради технически проблем.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


Интересува ме общината каква вода кара децата ни да пият в детските градини? Всеизвестно е, че чешмяната вода е гадна. Отпуснати ли са пари за детските градини за минерална вода? В групата на детето ми в Долни Воден има апарат за минерална вода, но пият от там само, когато спира водата, а това става 2-3 пъти годишно. През другото време ги карат да пият от чешмата. Става дума за групата при г-жа Костова.
Деси Манолова, 04.04.2014


Уважаема г-жо Манолова,
За минерална вода в детските градини няма предвидени средства.
Ако желаете детето Ви да пие минерална вода в детската градина, то Вие трябва да му я осигурите.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


Защо в дните преди Великден в ЦДГ Слънце на децата ни за обяд е сервирана студена супа?Защо не се готви в детската градина , а се носят баки с храна отнякъде си?
Петров, 22.04.2014


Уважаеми г-н Петров,
В кухнята на ЦДГ "Слънце" има технически проблем и за това там не може да се готви за децата от детската градина.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 29.04.2014


В детска градина Слънце касиерката отсъстваше дълго време заради трудова злополука ,която с директорката прикриха и която се случи пред очите на много хора и по тази причина заплатите на целия персонал ще бъдат дадени по-късно.Не е ли редно да има заместник или за да се прикрие злополуката всички ще страдаме?
илиева, 27.02.2014


Уважаема г-жо Илиева,
Утре - 06.03.2014 г. всички служители на ЦДГ "Слънце" ще си получат работните заплати за м. Февруари.
Съгласно вътрешните правила за раб.заплата на ЦДГ "Слънце" Асеновград работните заплати на персонала се изплащат до шесто число на следващия месец. Закъснение няма да има.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 05.03.2014


Здравейте. Обръщам се към вас с един отчаян въпрос, който не намерих къде да задам другаде - какво можем да направим в следната ситуация и кой би могъл да ни помогне. Майка и син в момента мизерстват в приземна ужасно влажна квартира, с тоалетна извън стаята, условията са почти невъзможни за живеене. Жената е болна - преди известно време лежа за седмица в болницата след прекарани два микроинсулта. За нея се грижи малкият й син, който е с психическо заболяване и никога не се е грижил дори за себе си сам, а след времето, прекарано в абсолютна социална изолация и неангажираност с нищо от негова страна, опасенията ни са, че нещата се влошават. Живеем в друг град, далече, нямаме никаква възможност да ги вземем двамата при себе си. Синът е картотекиран за общинско жилище миналата година, но жилище няма, подал е документи и тази година, но нямаме очаквания, че ще може да се настани някъде. Не знаем какво да правим, дали и кого да сигнализираме - социални служби, Общински съвет, медии... Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите.
Илиана Стоянова, 17.02.2014


Уважаема г-жо Стоянова,
Най-добре е, ако имате възможност, да дойдете за разговор в община Асеновград, стая 519. Така ще стане ясно за кои хора говорите. На кое място са в списъците за картотека и какви са възможностите за настаняване в общинско жилище.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 24.02.2014


Здравейте,
Запитах г-н Калин Калинов относно условията за конкурса за хумор и сатира 2014 и той ме насочи към сайта на Община Асеновград. За съжаление не откривам такова съобщение. Фигурира обявата за миналогодишния конкурс за хумор и сатира- 2013 г.
Бихте ли ми съдействали с информация, тъй като бих желала да се включа.
Благодаря предварително
Борисова, 19.02.2014


Уважаема г-жо Борисова,
Информация за Втория национален конкурс за хумор и сатира "Голямата къща на мъдрите хора" можете да откриете в сайта на община Асеновград в менюто "начало"---"актуално".
Желая Ви успех!
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 21.02.2014


Страница: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм