Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 

Вашите въпроси

Въпросът ми е насочен към г-жа Стойчева. В сила ли е още заповедта за целогодишната работа на ЦДГ / без "летни ваканции"/ и как стоят нещата в подготвителните групи в детските градини, понеже практиката до момента е май месец децата да се отписват от детските заведения.
Иванова, 18.10.2013


Уважаема г-жо Иванова,
Не е необходима специална заповед за целогодишна работа на детските заведения. Те работят целогодишно. При тях няма фиксирана учебна година. При необходимост, със заповед на кмета на Общината, детските градини "се затварят" за определен период от време. Тази година се наложи няколко детски градини да бъдат затворени през лятото т.к. в тях течеше основен ремонт.
Детските градини са за деца от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас. Няма конкретни указания кога да се изписват децата от четвърта група на детските градини. При необходимост детето може да остане в детската градина до м. Септември. Трябва де знаете, че друга група деца /за І група/ чакат да бъдат приети в детските градини.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 01.11.2013


Въпросът ми е много ясен и кратък:Докога ще продължават своеволията на фирма Комексмаш Васил Пиронков!Защо днес на 23.10.2013г.сутринта в 6:50ч.нямаше градски автобус №2?Вие знаете ли ,че с този автобус пътуват ученици и учители от училище "Кирил и Методйй" и ПГ "Цар Иван Асен Асен"II,а също и много работници?Щом сега при хубаво време се случват тези неща,какво ще правим по нататък зимата?Моля Ви да вземете веднъж за винаги необходимите мерки,за да се спазва стриктно разписанието на градските автобуси!
Иванова,23.10.2013г., 23.10.2013


Г-жо Иванова превозвача "Комексмаш - Васил Пиронков" ЕООД е предупреден официално от Община Асеновград за нарушения по договора за градска автобусна линия № 2 след извършени проверки от общинска администрация. Към настоящия момент транспортното обслужване по линията е нормализирано.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 29.10.2013


Съжалявам г-н Бебев,че отново критиката е към автобусната мрежа в града.Днес автобус N 2 с номер РВ 0539 МХ,изпълняващ курса в 17 и 10 от ЗШМ,не спря на спирката на Т Маркет,дори не даде мигач,че се готви да спира.Чакахме болни възрастни хора,жени и деца,добре,че имаше за слизане,та спря насред улицата!
Няма ли най-накрая общината да санкционира този Пиронков,та веднъж завинаги всичко да си дойде на мястото! Затова в автобуса се коментираше,че никой "общинар" за нищо не го интересува!
Дайте ми поне адрес на Автомобилната Администрация,Пловдив или София,аз да пиша!
Красимир Петков, 22.10.2013


Г-н Петков, превозвача "Комексмаш - Васил Пиронков" е предупреден официално от Община Асеновград за нарушения по договора за извършване на превозите по градска автобусна линия №2. Автобуса с рег. № РВ 0539 МХ не се движи вече по линията.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 29.10.2013


До кога сградата на Старата община ще е в тома безобразно състояние? Каква е тази канцелария на Москов на ІІ етаж, в която непрекъснато влиза и излиза със собствени ключове? Поне наем плаща ли?
Държа на компетентен отговор.
Велислав Велев, 02.10.2013


Г-н Велев,
Помещението за което говорите бе предоставено за временно ползване на г-н Москов, за съхраняване на картините от изложбата. Към настоящия момент то не се ползва от г-н Москов и ключовете зе него са в Общината. В помещението може да се е влизало, защото в сградата се извършваше ремонт.
Надя Иванова, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 18.10.2013


Защо община Асеновград не извърпшва проверка на движещите се таксита?В тях карят шофьори ,които доста понамирисват ,не се къпят , а таксито вътре не е почистено ,проветрено и мирише на обор?
жулев, 03.10.2013


Г-н Жулев, изискванията към таксиметровите автомобили и техните водачи се определят с Наредба № 34 за таксиметров превоз на пътници. Контрола по нея се извършва от органите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и контролните органи на МВР. Общинска администрация ще извърши необходимото за изпращане на Вашия сигнал до тези органи за предприемане на мерки.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 11.10.2013


Кой дава право на учителката от ОДЗ Бако Динчо-Нина Павлова да се държи грубо с децата и ме викат ,като родител да си взема детето и че то не ставало за детска градина?Моля да се обърне внимание,иначе ще се обадя към Агенция за закрила на детето ,за да видят какви учителки работят там..
Стоян Димитров, 07.10.2013


Уважаеми г-н Димитров,
Във връзка с Вашия сигнал беше направена проверка в ОДЗ "Б.Динчо". Оказа се, че там няма учителка с това име. Вероятно става въпрос за Виолета Павлова. Тя е една от учитилките на първа група.
Няма дете, което да не става за детска градина. Едни деца се адаптират по-лесно и по-бързо, а други -по бавно и по-трудно. Мога само да предположа за кое дете става въпрос. То има нужда от помощ за адаптация в детската градина, но не е мястото във форума да коментирам тези неща. Ето защо е необходимо да се обърнете се към директора на ОДЗ "Бако Динчо". Предполагам, че заедно ще намерите правилния подход към детето.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 08.10.2013


Уважаеми управители на Община Асеновград,

В интерес на изграждане на най-добрият възможен имидж за нашия град, ви моля да приложите градското и общинското знаме в по-широка употреба. До момента съм виждал само един екземпляр на това знаме - този който вее пред сградата на общината. За съжеление знамето не се употребява на никоя друга общинска собственост или атракция. Цифров вариант на знамето дори не съществува до колкото знам, макар и усърдно да го трърсех в интернет страниците на общината, и то не може да се намери в никой сувенирен магазин в града. Смятам че с минимални усилия е възможно това знаме да се превърне в горд и популярен символ на нашия град, но се налага вие, в позицията на оправляващи, да дадете начало на тази инициатива. Ако не, може поне да създадете цифрова версия на знамето и да я качите на тази страница, за да може граждани които се интересуват от този символ да имат достъп до него, по един или друг начин.

Много благодаря за вниманието, и се надявам на бърз отговор,

-Гражданин Георги Христозов.
Георги Христозов, 24.07.2013


Уважаеми г-н Христозов,
Много се радвам, че има хора с гражданско самосъзнание и се интересуват от неща, които на пръв поглед са маловажни, но те имат значение за самоуважението на асеновградчани, както и Вие го отбелязвате. Популяризирането на градските символи е сред приоритетите на общинското ръководство. Идеята Ви за поставянето на асеновградския герб на друга общинска собственост или атракция е изключително интересна и ще бъде дадена като предложение.
Искам да Ви информирам, че компютърен /цифров/ вариант на знамето и герба на Асеновград се използват само според нормативните текстове на Закона за националния печат и националното знаме и Наредбата за символите и отличията на община Асеновград.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 03.10.2013


Искам да ми отговорите защо не се изпалнява договора по ежедневното почистване овщината за 2 дежурни сутрин а е само 1
apostolova, 29.09.2013


Уважаема г-жо Апостолова,
Съгласно сключения договор е предвидено да има две дежурни хигиенистки в интервала на посочените часове.Едната от тях обхваща района на сградата на Община Асеновград, а другата двете останали сгради, обект на почистване- сградата на най-старата Община и ритуалната зала и помещения в сградата на НЧ"Родолюбие".При това разпределение в сградата на Общината има една дежурна хигиенистка.
Ели Пехливанова, _Дирекция "Управление на ресурси и бази данни", 02.10.2013


Искам да попитам на какво основание в ЦДГ Дружба събират по 30 лева от родителите на децата за играчки.
Караколева, 30.09.2013


Уважаема г-жо Караколева,
Въпросът Ви е напълно основателен. В бюджета на детските градини са предвидени пари за закупуване на играчки. Директорите нямат основание да събират допълнителни средства от родителите.
Беше направено строго предупреждение на директора, но се оказа, че това е инициатива на родителските активи и ние не можем да им забраним тази дейност. Смятам, че е необходимо да разговаряте с хората от родителския актив и да престане събирането на пари.
Ако някой има желание може да направи индивидуално дарение, но не и да се събират пари от всички родители.
Величка Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 01.10.2013


Здравейте!,
Ние сме от Бургас,но искаме да сключим брак в Асеновград( без церемония,само подписи с двама свидетели в офиса).Обявили сме почерпката с роднини и приятели ,както и нощувки на следващия ден в к/с Джамура. Можем ли да запазим дата за брака по телефона още сега,а октомври ,седмица преди датата да донесем документите? И ако е възможно дайте ми телефони на които да го направим .
Предварително Благодарим!
Янна Димитрова, 08.09.2013


Уважаема г-жо Димитрова,
По повод Вашето запитване Ви предоставяме телефон за контакт с длъжностните лица по гражданско състояние, където можете да заявите желания от Вас ден и час за сключване на брак.
Телефонът е: 0331/3 82-03
Лидия Кръстева, _Дирекция "Управление на ресурси и бази данни", 01.10.2013


Страница: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм