Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 

Вашите въпроси

безобразията на фирма Комексмаш нямат край, днес 08.05.2013 в 6.10 автобус 4 е нямал спирачки и за голям късмет е нямоло пострадали
г-н Караиванов кога ще вземете мерки,когато има жертви ли?
Автобуса е вил пълен с ученици,дъщеря ми е била в него.
ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ?
ВрЕмЕ Е ДА НАПрАВИТЕ НЕЩО
николова, 08.05.2013


Г-жо Николова ще изпратим Вашия сигнал до Регионалния отдел на ДАИ- гр. Пловдив, службата, извършваща контрол по Закона за автомобилните превози.Община Асеновград няма правомощия да извършва проверки и санкционира превозвачите за нарушения по закони и наредби, които са в компетенцията на Министерство на транспорта.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


Кога най-после ще се премахнат тези мини-автобуси с една врата по градските линии?Защо се толерира от общинското ръководство този крадец Пиронков?
гогов, 11.05.2013


Г-н Гогов, споменатите от Вас мини- автобуси са автобуси с малка пътниковместимост, които отговарят на критериите за превоз на пътници по градски линии,съгласно Наредбите на Министерство на транспорта.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


Г-н Бебев още колко пъти ще трябва да пиша и къде ми е отговора на въпроса,който зададох за градския транспорт?

Ето задавам го наново и моля този път да получа отговор.
Става въпрос за автобусите на г-н Пиронков.Как може такова безобразие?

първо - неговите автобуси имат най-различни повреди (рейс без спирачки;врати които не се отварят или затварят)

второ - почти никога не се спазва даденото разписание и много често не спират по спирките (Аз живея в кв.Запад и тук рейсовете,които отиват към кв.Долни Воден минават през долната улица и така пропускат една спирка- първата,когато се влиза в Задап. )

Също така в предния въпрос на който не получих отговор споменах инцидента,който беше станал с автобус № 2 . Припомням :

"Четирима пътници са с различни наранявания след сблъсък на автобус от градския транспорт в крайпътно дърво. Във вторник около 10.30 часа на кръстовището на улиците „Х.Д.Стоилов" и „Георги Ковачев" в Асеновград, 68-годишният шофьор на рейса се разсеял и изгубил управление. Той се качил на тротоара и се ударил в дървото. Пострадалите пътници са бебе на 1 година и трима мъже на възраст 26, 61 и 66 години. Оказана им е медицинска помощ, след което са били изписани за домашно лечение."

Как е възможно човек на почти 70г. възраст да кара автобус и да вози толкова много хора? И бих желала лично да ми отговорите вие вози ли ли сте се в градски рейс? До кога ще търпим наглостта на фирма Комексмаш и г-н Пиронков и на какво основание той стана "предприемач на годината" с тези разбити рейсове и шофьори на които не им е зад волана мястото и някоя добра фирма не би ги назначила?

И не ми казвайте "Образувана е проверка по вашия сигнал" както на другите,а вземете найстина вече направете нещо!
Галя,, 01.05.2013


На въпросите Ви отговаряме следното:
На първия въпрос-Община Асеновград няма правомощия да извършва контрол и санкционира превозвача "Комексмаш" ЕООД за състоянието на автобусите, с които се обслужват линиите по трнспортната схема.Контрола се извършва от контролните органи на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Министерство на вътрешните работи.
На втория Ви въпрос- маршрутите и разписанията са проверявани многократно от общинска администрация. Има констатирани нарушения за неспазване на разписанията, най- вече за градска автобусна линия №1, за които превозвача е санкциониран и предупреден.Нямаме сигнал за неспазване на маршрутите- уточнете за коя спирка и улица става въпрос.
За шофьорите, управляващи автобусите, Община Асеновград не е страна и не може да вземе отношение. Има изисквания на Закона за автомобилните превози, контрола се извършва от службите на Министерство на транспорта,определени с нормативни актове.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


ЗАЩО СЛЕД КАТО ИМА ВТОРА СПИРКА В С.НОВАКОВО РЕЙСОВЕТЕ
НА "АС БУС" ОБРЪЩАТ НА ЦЕНТЪРА И НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ ВТОРАТА СПИРКА НА РАЗКЛОНА ЗА ХИЖА "СИНИ ВРЪХ"
"ЕКСКОРЗИАНТ"
БИСЕР ИВАНОВ ДРАГОВ, 24.04.2013


Г-н Драгов, спирковия знак, който е поставен в с. Новаково е за автобусите, преминаващи през селото и обслужващи областната транспортна схема. Ас Бус ООД извършват превози по общинската транспортна схема по определен маршрут.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 20.05.2013


До кога ще търпим наглостта на фирма Комексмаш. До колкото съм запознат автобусите в градският транспорт трябва да имат минимум 2 врати, а от известно време по линия №1 се движат микробусчета подобни на маршрутните таксита в големите градове. Г-н Бебев моля да отговорите -това за вас автобуси ли са? Спазва ли се договора? В него със сигурност не са споменати 10 мести микробуси Ситроен, а автобуси.Е щом няма изпълнение на договора той би трябвало да се прекрати всеки прост човек го знае.
петър петров, 30.03.2013


Г-н Петров,споменатите от Вас микробуси са Пежо Боксер и по регистрационен талон се водят автобуси с малка пътниковместимост. Автобусите са с класове и категории, които
съгласно Наредбите на Министерство на транспорта отговарят на критериите за превоз на пътници по градски автобусни линии.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 24.04.2013


Днес след бурята на Асеновата крепост не е останало нищо от новопостроената беседка. Цялата е изхърчяла под подпорната стена към пътя, по който минават всички асеновградчани. Въпроса ми е колко време ще отнеме възстановяването и кой ще поеме разходите? Редно е това да е фирмата-изпълнител, които явно не са си свършили качествено работата.
Ани Костадинова Каварджикова, 14.03.2013


Уважаема г-жо Каварджикова,
Веднага след бурята и причинените от нея поражения, Община Асеновград уведоми изпълнителя на обекта, поставил беседката - Консорциум "Асенова крепост" ДЗЗД. Фирмата изпълнител се ангажира, за нейна сметка, до края на месец април да възстанови беседката.
С уважение
Георги Ангелов, Отдел "Планиране на инвестиц. дейности, разработка на ПП, 15.04.2013


Искам да попитам има ли кой да следи дали автобуса Асеновград- Милево си спазва разписанието.Не стига това, че автобус има само три пъти дневно, ами и много често автобуса не стига до крайната точка.Един ден отива до Болярци и се връща веднага, на следващия ден стига до Милево, на третия ден стига до Богданица и се връща. Пътиците чакат по спирките с часове и няма как да знаят до къде ще стигне автобуса и кога ще се върне.Отделен въпрос е че автобусите се разпадат по пътя,цяла зима са студени и мръсни.Има работещи хора, които пътуват всеки ден, а не може да се разчита на тези автобуси.
Стоянова, 30.03.2013


Г-жо Стоянова, проблема с изпълнението на договора за линията Асеновград- Милево, която е от областната транспортна схема започна от зимния сезон. Причината за това е крайно лошото състояние на пътя Асеновград- Поповица.Автобусите не достигат до крайна точка поради повреди по ходовата част, които се получават от огромните дупки.Превозвача, изпълняващ превозите по това направление ние е информирал за това,че ще спре напълно превозите до с. Милево. Тъй като този път е от републиканската пътна мрежа, Община Асеновград от своя страна е уведомила Областно пътно управление за вземане на мерки за привеждане на пътя в състояние, което позволява нормалното придвижване на моторни превозни средства.До този момент пътя не е ремонтиран.Проведохме разговор с превозвача,превозите засега ще се осъществяват по разписание.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 15.04.2013


Оплаквам се от транспорта в града.На автобусите № 4 и 2,защо се отваря само предната врата ,знаете ли в пиковите часове как се блъскат хората за да слязат или се качат?!От месеци не работят вратите,за това време как не се ремонтираха???!!!
Г-жа Петкова, 20.03.2013


Г-жо Петкова,ще бъде проведен разговор с представители на превозвача "Комексмаш- Васил Пиронков" ЕООД за проблема който споменавате.
Александър Бебев, _Дирекция "Финанси", 15.04.2013


Имам тъговски обект 8кв.м и площ за търговия на открито 10кв.м Защо трябва да плащам такса смет за площта на открито следкато плащам 100 лв.такса смет за магазина
Евелина Стоянова, 29.03.2013


Госпожо Стоянова, с Решение № 659 на Общинския съвет е определен размерът на таксата за битови отпадъци и съответно цените на услуги, свързани с предоставянето на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване за 2013 г. В този случай става въпрос за два вида цени на услуги, веднъж заплащате като наемател на обекта и втори път като ползвател на общинска площ, на база издадено разрешение за търговия на открито.
Нели Ангелова, _Дирекция "Финанси", 11.04.2013


не знам драги чиновници в общината дали знаете къде в асеновград е улица садовска но там е пълна боклукчийница един от съседите си работи като авто тенекеджия и тротоарите са пълни с коли това е улица по която трябва да можем да минаваме всички а не автоморга моля някой да провери състоянието на улица садовска благодаря ви предварително
илиева, 21.01.2013


Г-жо Илиева,
на г-н К.Шопов-собственик на автосервиза му бе направено писмено предписание със срок да премахне всички автомобили и отпадъци, натрупани по тротоарите.
След направена проверка се установи,че предписанието е изпълнено в срок.
Снежана Стойчева, _Дирекция "Управление на общински активи и транспорт", 26.03.2013


Страница: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм