Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 

Вашите въпроси

Здравейте,
Научихме, че таксите в ясленските групи към детските заведения в гр.Асеновград
са вече отменени с Решение на кмета на града.
Защо в такъв случай, децата, които са посещавали яслената група към едно детско
заведение и в момента посещават градината към него,са си заплащали и продължават
да заплащат такси? Що за социална политика позволява дискриминацията на децата ни? Как бе преценено, че родителите на децата в градините са по-богати?
Благодарим предварително за отговор от страна на кмета!
Maiki, 02.02.2012


Считано от 01.01.2012 г. таксите за посещение в яслена група на детските заведения в Община Асеновград отпадат.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 14.02.2012


Защо на 07.02.2012г. в 13.40 часа нямаше автобус от град Садово за Асеновград? Това се случва за пети път по същото време в последните 3-4 месеца.Защо ни вземат парите за карти предварително, след като не се изпълняват курсовете по разписание?
Докога фирмата на господин Пиронков ще ни вози на мръсни, като катран седалки със зеещи врати и липсващо отопление?
Албена Павлова, 08.02.2012


Уважаема г-жо Павлова,
След извършена проверка е установено, че автобус, изпълняващ маршрутно разписание с час на тръгване от Автогара Асеновград в 12,15 е потеглил по направлението за гр. Садово.Нямаме информация защо автобуса не е тръгнал обратно от гр. Садово.Ще извършим проучване на проблема, за което ще ви уведомим допълнително.
За състоянието на автобусите е необходимо да се обърнете към Областен отдел " Контролна дейност- ДАИ" гр. Пловдив.
Александър Бебев, Дирекция "Стопански дейности и рег. развитие и евроинтеграция, 13.02.2012


Здравейте отново!
Понеже нямам отговор на писмото си от 16.01.2012 г., което вероятно сте забравили или просто не сте счели за достатъчно важно, ГО публикувам отново. Смятам, че трябва да му се обърне необходимото внимание и да се вземат мерки, за да се предотвратят бъдещи нещастия! Защото обикновенно тук в България, първо трябва да се случи някаква беда и едва тогава се вземат мерки за безопастността на хората!
ПИСМОТО от 16.01.2012г.:

"Добро утро, на на г-н Кмета, г-дата Управляващи и на Цялата община!
Това, което пиша в момента, не е въпрос, а по-скоро една препоръка и молба, за която не се изискват много средства и време.
Желанието ми като майка на две деца /предполагам и не само моето, а и на всички родители/, е: На пешеходните пътеки, пред всяко училище в общината да бъдат поставени "легнали полицаи". Защото има доста шофьори, скарани с Правилника за движение по пътищата и такива, които изобщо не се съобразяват, че минават през пешеходна пътека, по която основно пресичат деца. Свидетел съм на случаи /мога да цитирам училището в което учат моите деца - ОУ"Отец Паисий"/, при които светофарът свети "червено", а от горната страна на пътя са се "засилили" бусове и леки коли /определено с доста повече от ограничените 40км/ч/, които не само, че не се движат с 40км/ч, а и преминават на светналият "червено" сфетофар. И това не е всичко, деца и възрастни хора са свидетели, как пак при светещ "червен" сфетофар, деца от 1ви и 2ри клас, тръгват да присичат и автомобил отново със скорост по-висока от допустимата минава на 10см от лицата им, и т.н. и т.н. Случаите са много, за съжаление предполагам и при другите уч-ща в града положението е същото. 
За това се обръщам към Вас, с цялото си уважение, и с надежда на молбата ми да се обърне сериозно внимание и да бъде изпълнена, защото както всички знаем "Децата нямат спирачки", а в случаите които по горе споменах, нямат никаква вина. И да се вземат мерки за разрешаването на този проблем, докато не е станало вече късно /макар, че в нашето уч-ще - вече има смъртен случай/. Благодаря предварително!
P.S. И все пак, ако в общината не достигат средства за изпълнението и разрешаването на този проблем/поставяне на легнали полицаи на всяка пешеходна пътека, пред всяко училище в гр.Асеновград/, Ви давам една идея, да се обърните към някой от мобилните оператори в България, с желанието за създаването на един дарителски номер за община Асеновград, на който чрез SMS/обикновенно цената на един такъв дарителски SMS е 1,20лв с ДДС/, Ние родителите да можем да подсигурим здравето на своите деца, вярвам че никой родител не би отказал да направи това за детето си. Защото Децата са най-важни от всичко и всички! И защото "Децата са бъдещето на Земята"!
Нека всички помислим за живота и здравето на нашите деца!!!"
Ина, 08.02.2012


Уважаема госпожо,
Поставянето на напречни неравности /т.нар."легнали полицаи"/ се извършва по Инструкция за направа на напречни неравности за намаляване на скоростта на МПС-та.По тази инструкция е забранено поставянето им на улици по които се движат автобуси на масовия градски транспорт.Проблема с обезопасяването на движението пред училищата и детските градини на територията на Общината е поставян многократно на заседания на Общински комисии по безопасност на движението.До почти всички училища,които се намират на второстепенни улици са поставени напречни неравности и необходимите пътни знаци за ограничаване скоростта на автомобилите, а до училищата, намиращи се в близост до главната улична мрежа на гр.Асеновград са поставени светофарни уредби за пресичане на пешеходци и пътни знаци за заостряне вниманието на водачите на пътни превозни средства. Уверяваме Ви, че вашата молба ще бъде поставена за разглеждане и обсъждане на престоящото заседание на комисията по БД, както и ще бъдат сигнализирани органите на РУ Полиция- Асеновград за повишаване на контрола пред училищата на територията на града.
Александър Бебев, Дирекция "Стопански дейности и рег. развитие и евроинтеграция, 13.02.2012


На територията на село Леново масово се секат дърва за огрев без контрол .Искам да попитам кой дава разрещение на кмета на село Леново да реже дърва за огрев от двора на местното училище?Кой трябва да контролира тзаи дейност?
Petrinska, 20.12.2011


Уважаема г-жо Петринска,
На основание чл.32,т.2 от "Закон за опазване на селскостопанското имущество":Разрешение за отсичане и изкореняване до пет дървета се дава от кмета на района или кметството въз основа на писмена молба и при наличие на уважителни причини.
Снежана Стойчева, Дирекция "Устройство на терит., стр.контрол,благоустр., екология, 06.02.2012


От общински служител,вчера, бях приятно информирана,че на територията на Асеновград, имало обособени места за разходка на домашни любимци.Аз,обаче,никъде не бях забелязала специфичната маркировка за такива места.Разбира се се позаинтерисувах къде са.Отговора, който ми бе даден на момента беше,че в сайта на града мога спокойно да намеря къде точно са.Е да,ама аз се ровя в сайта от 1 час и такова нещо не намирам.Та значи...или няма такова нещо в Асеновград,или няма качена информация в сайта,или има такава информация ,но е толкова забутана,че няма откриване.Лошото е,че и в трите сличая аз гражданина пак съм потърпевш и прецакан.Впрочем информацията за алеите ми беше предоставена докъто си регистрирах кучето и му плащах данък.ДАНЪК,КОЙТО РАЗБРАХ,чЕ НЯМА ПРАВО ДА МИ СЕ ВЗИМА В ПЪРВАТА ГОДИНА НА ПОСТАВЯНЕ НА чИПА!!!Наистина ли е така?И ако е така защо не бях информирана?То е ясно,че чипа за Асеновград е излишен ,защото на него няма никаква електронна информация за стопанина.Информацията за стопанина е на хартиен носител в общината,чрез който не знам как ще ми се помогне,ако ми се открадне кучето примерно и го засурнат в Пловдив...примерно!!?Не ме разбирайте погрешно,не съм за 18 лв.най-лесно за мене беше да ви размахам решението от ТЕЛК и да не ви давам нищо.Но реших да съм съвестна пред себе си и едва ли не да помогна на общината, а също така и да дам личен пример на останалите стопани.Единственото обаче чувство което остана у мене беше на излъган гражданин.Надявам се да получа адекватен отговор.БЛАГОДАРЯ!
Маргарита Петрова, 13.01.2012


Уважаема г-жо Петрова,
Информациятя,която Ви предоставяме е от:Сайта на Общината,Общински съвет,Наредби,правилници,решения.
НАРЕДБА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И СТОПАНИСВАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА АСЕНОВГРАД.
Чл.15. /1/ Кметът на Общината и кметовете на населените места със заповед определят разрешените места за допускане на кучета, както и местата за свободно пускане на кучета:
- за гр.Асеновград - над стадиона, над ЖК „Изток”, ЖК „Баделема", в района западно от ЖК „Запад”, местността „Анатема" и ЖК „Св.Трифон”;
Снежана Стойчева, Дирекция "Устройство на терит., стр.контрол,благоустр., екология, 06.02.2012


здравейте!
искам да попитам,защо нямам отговор на писмото ми,относно неуместното взимане на данък за домашен любимец?!писмото ми е изпратено на 13.01 и както мога да сметна 7 работни дни минаха.моля ви,не ми умаловажавайте въпроса.настояван за адекватен отговор.благодаря!
Маргарита Петрова, 23.01.2012


Уважаема г-жо Петрова,
Извиняваме се за създаденото неудобство.Допусната е грешка,поради факта,че колегите не бяха своевременно уведомени за промените в "Закона за защита на животните"/чл.39-не се заплаща такса за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране/.Заповядайте в удобно за Вас време в сектор"Екология" ет.4,ст.414 за възстановяване на заплатената от Вас сума.
Снежана Стойчева, Дирекция "Устройство на терит., стр.контрол,благоустр., екология, 06.02.2012


Здравейте!
Моят въпрос е свеързан с наредбата за регистрация на домашни кучета в общината.Искам да попитам след като поставя чип,на кое гише трябва да регистрирам кучето си,какви са необходимите документи и вярно ли е,че за първата година от регистрацията не се плаща такса,ако не-какъв е нейният размер?
Благодаря!
Успешен ден!
Даниела, 25.01.2012


Уважаема г-жо,на основание чл.39 от "Закона за защита на животните" не се заплаща такса за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.
За регистрация заповядайте в сектор"Екология" ет.4,ст.414 с имунизационния паспорт на кучето.
Снежана Стойчева, Дирекция "Устройство на терит., стр.контрол,благоустр., екология, 06.02.2012


Бихте ли дали информация, защо са премахнати от 5 дни контейнерите за разделно събиране на отпадъци от хартия и пластмаси? Липсата им означава ли , че в Асеновград се премахва разделното събиране на отпадъци?
Атанасов, 04.02.2012


Г-н Атанасов,
Договора на фирмата,извършваща разделно събиране на територията на Община Асеновград изтече на 30.12.2011г,поради тази причина си взимат съдовете.
От началото на 2012г. Общината има сключен договор с нова фирма,която ще постави съдове при добри метеорологични условия.
Снежана Стойчева, Дирекция "Устройство на терит., стр.контрол,благоустр., екология, 06.02.2012


Има ли, и Какви са законовите разпоредби за "общински" служител, ползващи ежемесечни болнични дни(не по предназначението им), с една и съща диагноза - като по този начин се ощетява целия колектив,(дано господ ги пази от болести) който е с фиксиран годищен бюджет и фиксирано перо - болнични дни
анонимен, 04.01.2012


Господине/жа, ако имате съмнения относно болничния лист на "общинския" служител, моля да се обърнете към РУСО - Пловдив

Васил Митов - н-к отдел "Счетоводство"
Васил Митов, _Дирекция "Финанси", 27.01.2012


Може ли да ми кажете къде в сайта на общината може да се види предварително, кога заседават съответните комисии към общински съвет?
Даниела Павлова, 21.01.2012


Уважаема г-жа Павлова,
Проектът за дневен ред на заседанията на Общинския съвет и графикът за работа на комисиите се обявяват на сайта в "Актуално". В тази рубрика, която се намира над "Пресцентър" преди 16.01.2012 г. е обявено "7-мо РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ АСЕНОВГРАД- ПРОЕКТ ЗА ДНЕВЕН РЕД И ГРАФИК КОМИСИИ".
Лидия Янакиева, отдел "Информационно и материално-техническо обслужване", 22.01.2012


Страница: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм