Начало   Обяви, търгове, конкурси   Профил на купувача   За контакти   Вашите въпросиТук може да задавате Вашите въпроси.
Вашият въпрос ще се появи в тази страница, заедно с отговора даден от специалист, в рамките на 7 работни дни!
Моля, задавайте само въпроси свързани с общината, за да получите отговор!
Моля, пишете на кирилица! За целта може да използвате бутона "Клавиатура"!
Задай въпрос
Клавиатура:

* Вашето име
* Въпрос


Страница: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 

Вашите въпроси

Въпросът ми е за игрището в кв. Запад каква е цената за наемането му, колко е минимумът деца които могат да го наемат, защото на 01.11 исках да платя за да играят синът ми с трима негови приятели, но когато го потърсих по телефона защото беше заключено ми се каза, че трябва да са поне 8 деца, които трябва да платят 12 лв. Въпросът ми като икономист е не е ли по-добре да няма ограничение и да се реализират някъкви приходи вместо игрището да е постоянно празно, а така ще се даде възможност на децата да спортуват, вместо да обикалят по улиците?
Ирена Попова, 02.11.2011


Уважаема г-жо Попова,
В отговор на вашия въпрос Ви съобщаваме, че таксата за лица под 18 години е 12 лв.на час, а за лица над 18 години е 48 лв. на час и няма ограничения в броя лица, които искат да ползват игрището. Тези цени са с решение на Общински съвет съгласно Наредба за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на Община Асеновград.
Тодор Борисов Йорданов, Дирекция "Стопански дейности и рег. развитие и евроинтеграция, 03.11.2011


Въпросът ми е във връзка с безплатните помагала на подготвителните групи в детските градини. От тази година 5 годишните деца се водят вече подготвителна група, както са 6 годишните (така ни беше казано на родителската среща), т.е. полагат им се безплатни помагала и безплатна закуска. Моля да ми кажете дали са осигурени тези безплатни помагала за 5 ГОДИШНИТЕ ДЕЦА във ВСИЧКИ детски градини в Асеновград? За някои градини съм сигурна, че това е направено и помагалата са пристигнали още Август месец. И моля да ми обясните по какъв начин децата от подготвителните групи получават тези безплатни закуски?
Благодаря предварително!
Теодора Михайлова, 18.10.2011


Г-жо Михайлова,
Средствата за помагалата на 5 годишните деца са предоставени на всички детски градини от община Асеновград през м.юли тази година -седем дни след като парите са постъпили в общинския бюджет.Средства за безплатна закуска на 5 годишните деца все още не сме получили(парите са целеви от държавния бюджет ).
За шестгодишните деца средства има и са в размер на 65 лв.за бюджетна година. На тези деца се дава закуска с по -голям грамаж.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 24.10.2011


Кой е дал разрешение да се провежда концерт със силна музика на 20метра от болницата?Не мислите ли,че това не е точното място за провеждане на подобен род мероприятия?
Борис Димитров, 03.10.2011


Господин Димитров,
Разрешение за концерт в ОУ "Петко Каравелов" не е давано от община Асеновград.Става въпрос за детско увеселение за началото на учебната година.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 14.10.2011


Кога ще е готова детската градина на Запад и кога да подаваме документи?
Исев, 09.10.2011


Господин Исев,
Първи корпус на детската градина в кв."Запад", включващ една яслена и една градинска група, ще започне работа през м. януари 2012г.Документите за постъпване на децата в тези групи ще се събират през м.декември 2011г. в ОДЗ "Зорница".
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 14.10.2011


Защо днес 10 октомври няма пуснато парно в класните стаи на училищата?Температурите на вън са 8градуса и мисля,че при такива температури трябва стаите да са отоплени???
Р.Николова, 10.10.2011


Госпожо Николова,
Всички училища и детски градини в община Асеновград имат готовност при по-продължително падане на температурите да пуснат парното отопление.Отоплителният сезон започва на 1 ноември, но всеки директор ще прецени кога е необходимо да бъде отоплена сградата на училището и ще предприеме мерки за това.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 14.10.2011


Моето дете посещава ЦДГ"Слънце", а аз съм редовен член на родителският актив и с първото ми дете и сега с второто.Нямам кой знае какво време,но почти никой не иска да бъде в родителски актив.Питам ви "г-жо димитрова "как с минималните средства ,които се отпускат на детските градини да се обучават и отглеждат децата ни? Ако вашето дете е в къщи няма ли да ползва хигиенни средства? Няма ли да пие вода? Няма ли да учи ,играе или рисува? 20лв.е комплекта учебни помагала,по 0.50 на месец струва водата/минерална/ общо 5лв за година,5 лв. са допълнителните материали ,за които и детската градина дава пари и срещу 10лв. се закупуват санитарните материали- салфетки,сапун,кърпи за ръце и тоалетна хартия.Ако всеки месец вие купувате тези неща биха ви стрували най-малко 3лв.за 9 месеца ще дадете 27лв.Спестяват ви се 17лв минимум,а вие недоволствате.Сигурно не сте присъствали на родителската среща,когато г-жа Захариева изрази недоволство от събиране на сумата,но по настояване на присъстващите родители се съгласи.Беше обявено гласно,че е важно да се съберат парите за учебниците и който няма възможност може да ги даде на части.Защо не дойдохте да споделите възмущението си ,а коментирате нещата без да сте запозната с фактите?Аз съм доволна от ЦДГ"Слънце"- добри професионалисти и много грижовни педагози!
Даниела Пожарлиева, 12.10.2011


Г-жо Пожарлиева,
Радвам се да прочета един положителен отзив за работата на общинска детска градина.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 14.10.2011


Как се определят наемите,на водоемите в община Асеновград?
Димитър Иванов рашев, 25.09.2011


Община Асеновград не отдава водоеми, а само язовири, които са публична общинска собственост. Тяхната наемна цена се определя от Общински съвет за всеки един индивидуално.
Надя Георгиева Иванова, Дирекция " Управление на нежилищни имоти и разпореждане с об.соб, 14.10.2011


ЗАЩО В УЧИЛИЩЕ ;ОТЕЦ ПАИСИЙ;ДНЕС 5ОКТОМВРИ ВСЕ ОЩЕ НЯМА БЕЗПЛАТНИ ЗАКУСКИ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ И ЗАЩО В СЬЩОТО УЧИЛИЩЕ ОБЯДА НА УЧЕНИЦИТЕ СТРУВА 2.20ЛВ И ТАКСАТА ЗА БОДИГАРД Е ПО-ВИСОКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ УЧИЛИЩА.С КАКВО ЩЕ БЪДАТ КОМПЕНСИРАНИ НАШИТЕ ДЕЦА!ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ НАЦИОНАЛНА МЕДИЯ И ТОВА НЕ Е ЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯ СПРЯМО ДЕЦАТА В ТОВА УЧИЛИЩЕ.СЪЩО ТАКА И В СТОЛА В КОЙТО СЕ ПРОДАВАТ ЗАКУСКИ И НАПИТКИ НЕ ТРЯБВА ЛИ ЦЕНИТЕ ДА БЪДАТ ПРИЕМЛИВИ ЗА ДЕЦАТА И ДА ИМАТ ТАВАН ЗА НАДЦЕНКАТА НА СТОКИТЕ?
От група майки., 05.10.2011


Уважаеми дами,
В ОУ "Отец Паисий" Асеновград тече процедурата за отдаване под наем.Процедурата ще приключи след седмица и децата ще започнат да получават безплатни закуски.Средствата за тях са целеви и затова ще има компенсация (по-скъпи закуски) за дните, които не са раздаване закуски.
Цената на обяда също ще претърпи промяна след сключване на договор с фирмата-наемател на стола.Сега фирма с временен договор храни децата на кетъринг(кетъринга е по-скъп).
Договорите за охрана са сключени от училищното настоятелство преди няколко години, но така децата в училището намаляват-сумата, която трябва да плати едно дете расте.Цената за охрана и в голямо и в малко училище е една и съща,но разпределена на повече деца води до по-малки суми за едно дете.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 07.10.2011


Благодаря за отговора,но Вие явно не ме разбрахте.Аз нямам нищо против сформирането на сборна група,това е масова практика в такива дни.Идеята ми беше,че във въпросната детска градина още в петък /16.09/ следобяд децата се изпращаха с целия им наличен багаж,който стои там до края на работната седмица.След като помолих детето си да върне обратно раничката в гардероба,защото ще посещава градина и във въпросния съботен работен ден,служителка от детската градина ми обясни,че аз съм единствената майка,която изявява подобно желание и че няма да има педагог на редовна смяна ,а такъв на повикване.Дълбоко се съмнявам,че аз съм била единствения родител,който е пожелал да заведе детето си на градина в този ден.В последствие стана ясно,че въпреки наложения филтър от страна на служителите в детската градина все пак е имало няколко деца,а аз бях принудена да заведа детето си на роботното ми място,което не смятам за редно.Вие, г-жо Стойчева,бихте ли си завели детето на градина,ако Ви кажат,че то ще е единственото , обгрижвано от "педагог на повикване"?
О.Михайлова, 21.09.2011


Г-жо Михайлова,
Има дни в които децата в детската градина са много малко 2-3 или 5-6, но и за тях се полагат грижи като за цяла група.Няма как да бъдат контролирани сборните и малобройните групи през летните месеци и в дните подобни на 17.09.2011г. При проверка в детските градини на въпроса "защо децата са толкова малко" има дежурен отговор "родителите не ги изпращат в детските градини". Трябва повече родители да знаят своите права и да настояват децата им да ходят в детската градина. Само по един месец в годината детските градини са затворени със заповед на кмета. Всички останали дни са нормални работни дни за детските заведения и всеки има право да настоява детето му да бъде там.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 06.10.2011


Искам да попитам редно ли е да се организират родитело- учителски срещи в детските градини като основната тема винаги е събирането на пари.Сумите в повечето случаи са непосилни за семействата.ЦДГ Слънце 40-50лв на дете.Възмутена съм
г-жа димитрова, 29.09.2011


Г-жо Димитрова,
Много ви моля уточнете колко пъти в годината сe правят такива родителски срещи. Обикновено в началото на учебната година за І и ІІ група родителите поемат инициативата за събиране на средства за закупуване на учебни материали и играчки.
Величка Димитрова Стойчева, _Дирекция "Хуманитарни дейности", 06.10.2011


Страница: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 

Официален сайт на Община Асеновград – пресцентър; обяви, търгове и конкурси; административни услуги; общински дейности – социални, младежки и спортни дейности, здравно обслужване, култура, образование, екология, туризъм; витруална приемна; форум...
Карта на сайта   |   Уеб дизайн ФракТайм